BBC News: Alergătorii ce au parcurs 10km la o cursă prin beciurile vinicole din Moldova

bbc_news_logoUn cunoscut canal englez de știri, BBC News, a publicat pe pagina sa o știre despre cursa ce a avut loc la 31 ianuarie 2016, în beciurile vinicole de la Cricova. Participanții la cursă au alergat 10km în unul din cel mai mare beci vinicol din țara noastră.

Aproximativ 200 de persoane au făcut încălzirea la evenimentul subteran Wine Run, în orașul Cricova, ne declară postul ProTV. Participanții au purtat lanterne frontale pentru a-i ajuta să se descurce în cele mai întunecate părți ale traseului, ba chiar și câștigătorul declarând că a avut dificultăți pe traseu. ”A durat 30 de minute să parcurg distanța. A fost foarte dificil din cauza umidității înalte.” a declarat Liviu Croitoru, postului de televiziune. ”Am alergat cu 500 de metri mai mult decât ar fi trebuit pentru ca m-am rătăcit, era întuneric”.

În timp ce unii participanți au considerat că adâncimea de 100 m ar fi o dezorientare în subteran, pentru alţii lipsa de aer proaspăt a fost la fel o provocare. ”Se simte mirosul de vin”, a declarat un participant postului Jurnal TV. “Acest fapt face alergarea un pic mai complicată – este mult mai dificil să respiri”.

La sfârșitul cursei toţi participanții au primit câte un pahar de vin fiert. Dar dacă nu a fost acesta un imbold pentru a ajunge la linia de sosire, organizatorii au costumat o persoană în ”Moartea cu coasă” care a ”vânat” participanții prin tuneluri.

Cei care au luat parte la cursă au văzut doar o parte din tuneluri, care au o distanță totală de 120 km (75 mile) și sunt descrise de către organizatorii cursei ca fiind un ”oraș subteran”. Tunelurile au fost excavate cu scopul de a construi capitala Republicii Moldova, Chișinău, situată la 15 km depărtare la sud de oraș, iar acum acolo sunt păstrate mai mult de un milion de sticle de vin.  

BBC News este un canal de ştiri ce difuzează non-stop, departament al Corporației Britanice de radiodifuzare. Canalul a început emiterea la 9 noiembrie 1997 (Wikipedia).

Articolul original de pe BBC News.