Canal 2: Maraton prin beciurile de la Cricova

S-au întrecut la alergare printre butoaie şi sticle de vin. Peste 200 de oameni au participat, astăzi, la o competiţie mai puţin obişnuită. Aceştia au trebuit să fugă 10 kilometri în beciurile de la Cricova. Maratonul se desfăşoară pentru al doilea an la rând şi a reuşit să adune şi un număr mare de turişti.

Întrucât competiţia s-a desfăşurat în beciuri, înainte de start, toţi participanţii au fost stropiţi cu vin spumant. Sportivii au avut de parcurs în subteran 10 kilometri, aşa că s-au echipat cu uniforme speciale, dar şi cu lanterne.

Nu doar praful, însă, le-a dat bătăi de cap concurenţilor. În timpul maratonului, un grup de voluntari îi ispitea pe sportivi cu pahare cu vin.

După cursă, sportivii au fost răsplătiţi cu medalii şi cu vin fiert.

Printre participanţi s-au numărat şi turişti din Rusia, Polonia şi chiar Statele Unite.

Câştigător printre bărbaţi a ieşit Liviu Croitoru. Acesta a parcurs distanţa în 30 de minute şi patru secunde. Cea mai rapidă dintre femei a fost Natalia Clipa, care a ajuns la final în 33 de minute şi 17 secunde. Ambii au primit câte o sticlă de şampanie de cinci litri.

Competiţia se desfăşoară pentru al doilea an consecutiv şi are scopul de a promova modul sănătos de viaţă. Turiştii care au participat la eveniment au achitat o taxă de 100 de euro, iar moldovenii – câte 500 de lei.