Pro TV: Zeci de oameni au imbinat sportul cu bautura. Cum s-au distrat la “Wine Run”

Cine crede ca bautura si sportul nu se prea imbina, greseste. Sute de oameni au alergat astazi pe coridoarele beciurilor de la Cricova. Deja pentru al doilea an consecutiv, evenimentul“ Wine Run”, aduna atat sportivi de performanta, cat si amatori, care pe langa un mod sanatos de viata, mai promoveaza si vinul autohton.
“Nu simt oboseala, vreau mai repede sa ajung  la finis.”  “Foarte traditional, cu cuncert la mijloc de beci. Ne vedem la finis.”  Echipati, participantii au parcurs o distanta de zece kilometri, iar pentru a nu se pierde prin tunelurile vinariei, erau orientati, dar si distrati de cativa tineri.
Tatiana LIPCHINA, REPORTER PROTV: “In beciurile de la Cricova, oamenii nu doar beau, dar si alearga. Desi aici e destul de racoare, oamenii s-au incalzit repede alergand, iar pe unele coridoare se poate simti o aroma placuta de vin.” 
Pentru a-i motiva pe participanti sa ajunga cat mai rapid la finis, organizatorii au creat o atmosfera demna de un film horror. Oamenii erau urmariti de moartea cu coasa,  coridoarele slab iluminate erau de-a dreptul infricosatoare, iar din boxe se auzeau strigate.
De rand cu maturii, alergau si picii. “Aici e întuneric. Nu-ţi este frică?-Nu. Lumina bate.-El aleargă cu tata şi nu-i este frică. Noi suntem ultimii, dar nu ne lăsăm bătuţi.”  La finis toti erau intampinati cu aplauze, medalii, dar si cu o folie cu care sa se acopere, pentru ca nu raceasca. Asta deoarece in subsolul de la Cricova e destul de racoare. Si daca tot erau la vinarie, nu s-a putut trece fara un pahar de vin fiert. Premiati au fost nu doar cei care au ajuns primii, dar si codasii. Pe locul doi s-au plasat doua persoane, iar unul din castigatori ne-a marturisit ca victoria nu a fost deloc usoara.
Dumitru VOLOSIN, ORGANIZATOR: “Oamenii vin aici nu pentru a-şi demonstra performanţele, dar pentru a încerca să alerge prin beciurile de vin. Să simtă atmosfera şi să simtă cum miroase în beciurile cu vin din Moldova.”
Evenimentul “Wine Run” este organizat pentru a doilea an consecutiv. Daca anul trecut, organizatorii abia testasera traseul, iar la cursa au participat in jur de 30 de oameni, in acest an, evenimentul a luat amploare, fiind in jur de 200 de participanti, inclusiv din strainatate. Traseul a fost extins de la 7 km la 10.