Trei sute de persoane au alergat 10 km prin galeriile subterane de la Cricova

DSC_0937
Duminică, 29 ianuarie 2017, a avut loc cea de-a doua cursă oficială de alergare prin galeriile vinicole de la Cricova, care a devenit o competiție unică în întreaga lume. La cursa Cricova Wine Run 2017 au participat 300 de sportivi amatori și profesioniști din 18 țări: SUA, Turcia, Cehia, Finlanda, Austria, Ucraina, România, Rusia și chiar Lesotho.

Organizatorul competiției este organizația social-sportivă Sporter și panoul de anunțuri 999.md.

Dis-de-dimineață, participanții Cricova Wine Run s-au adunat lângă Circul din Chișinău, unde erau așteptați de câteva autobuze, care au transportat sportivii spre zona startului. La orele 9:00, alergătorii au început să se pregătească pentru cursă, organizatorii au desfășurat un briefing, iar clubul de fitness Alexia i-a încălzit pe toți cu o serie de exerciții dinamice.

16389145_1658911274123787_2022689961_o
La ora 10:00 a fost dat startul cursei. Trei sute de sportivi au alergat cei 10 km prin împărăția subterană a vinului, la o adâncime de 100 m de la suprafața terestră, unde în întuneric și liniște absolută sunt depozitate și trec testul timpului peste 10 milioane de litri de vin.

IMG_9003În acest orășel subteran sunt străzi și bulevarde, ce poartă denumirea vinurilor care sunt produse și depozitate aici. Alergând prin împărăția vinului, sportivii au putut vedea astfel de străzi ca Chardonnay sau Cabernet, au parcurs bulevardul Codru, Dionis și Feteasca. Pe parcursul traseului au fost amenajate 20 de puncte, unde alergătorii erau întâlniți de țigani, dansatori, interpreți de muzică populară, care creau o atmosferă tradițională moldovenească. În alte zone, animatorii ne uimeau cu costume de animale sălbatice.

IMG_94481
Primii 4,2 km au fost parcurși de către sportivii noștri prin orășelul subteran. Ulterior, aproximativ 1 km, aceștea au alergat traseul Wine Run din exterior. Apoi, toți alergătorii s-au întors și au alergat ultimii 4,2 km prin beciuri pentru a ajunge la linia de liniș, unde îi aștepta medalia.

Câștigătorul întrecerii, pentru a doua oară, este Liviu Croitoru , care a alergat distanța în 35 de minute și 41 de secunde. Al doilea loc a fost obținut de Viorel Gheorghiță, cu un rezultat de 36 de minute și 30 de secunde. Danilov Alexandru a ajuns al treilea la finiș cu un rezultat de 43 de minute și 7 secunde.

DSC_0873Cea mai rapidă dintre participante este Svetlana Șepeleva, care a alergat traseul în 44 de minute și 19 secunde. Al doilea loc a fost obținut de Zinaida Sacara, cu un rezultat de fix 47 de minute. Al treilea loc îi aparține Dianei Nastas. Ea a alergat 10 kilometri în 49 de minute și 3 secunde.

DSC_0905Menționăm că, toți finaliștii cursei de alergare au primit câte o medalie pentru cucerirea labirinturilor subterane de la Cricova. Premianții competiției s-au învrednicit de premii de la parteneri – Canon, Puma, Cricova și trofee de la Sporter. În zona finișului a fost amenajată o masă festivă cu bucate tradiționale, pregătite de restaurantul La Plăcinte, și izvar pregătit de combinatul de vinuri Cricova.

După încheierea părții oficiale a evenimentului a fost organizată o excursie și un prânz pentru participanții care au ales pachetul corespunzător cu degustare.

IMG_8966Partenerii Cricova Wine Run:

  • – Brandul sportiv Puma
  • – Compania Canon
  • – Combinatul de vinuri Cricova
  • – Automobilul oficial – Hyundai
  • – Apa oficială – Aqua unIQa Sport
  • – Clubul de fitness oficial – Fitness & Wellness Club Alexia

Amintim că, prima cursă de alergare oficială Cricova Wine Run a avut loc pe 31 ianuarie 2016, adunând 200 de participanți.  

REZULTATE

FOTO: